Статии


6+1 стъпки да продължиш напред
6+1 стъпки да продължиш напред

Как се чувстваш в момента? Има много неща, които са извън твоя контрол, но въпреки това има и неща, които можеш да направиш, за да разбереш, оцениш и подкрепиш емоционалното и физическото си здраве в момента и да продължиш напред.

 

Открий как!

Ти-Тап и ТЕС: Най-доброто средство срещу стреса
Ти-Тап и ТЕС: Най-доброто средство срещу стреса

Не можем да се освободим от стреса изцяло, но можем да се научим да го контролираме. Открий практични съвети и онлайн тренировки за преодоляване на стреса чрез Ти-Тап и техниките за емоционална свобода (ТЕС).

 

Виж повече.

Какви са ползите от съня
Какви са ползите от съня

Спиш ли пълноценно всяка нощ? Ако не го правиш, вероятно имаш причина за това, но знаеш ли, че сънят е онова нещо, което може да подобри всеки процес в тялото ти и живота ти?

 

В това видео ще откриеш защо е много важно да спиш добре и какви са ползите от съня за тялото, ума и емоционалното ти здраве.

 

Научи повече. 

Как да бъда по-търпелива с ТЕС
Как да бъда по-търпелива с ТЕС

Считаш ли себе си за нетърпелив човек? А знаеш ли, че това ти пречи да постигаш нещата, които истински желаеш? 

 

Научи как можеш да промениш това!

Защо не постигам резултати с ТЕС
Защо не постигам резултати с ТЕС

Знаеш ли защо не постигаш резултатите, които искаш с ТЕС? Това кратко видео ще ти покаже кои са основните грешки, които допускат хората, когато започнат да прилагат ТЕС, и ще ти подскаже начини да ги преодолееш.

 

Виж повече.

Кои симптоми на стреса НЕ трябва да пренебрегваш
Кои симптоми на стреса НЕ трябва да пренебрегваш

Изпитваш ли ежедневен стрес? Иска ли ти се да се освободиш от него без да се налага да предприемаш значими промени в личния и професионалния си живот? Ще ти покажа как да го направиш с моята проверена формула за намаляване на стреса.

 

Виж повече. 

Как да намериш време за себе си
Как да намериш време за себе си

Каква част от свободното си време отделяш, за да се погрижиш за себе си? Ако отговорът ти е никакво или много малко, остани с мен, за да разбереш защо е важно да намериш такова време и как да го използваш наистина ефективно.

 

Виж повече във видеото.

Как да постигаш целите си
Как да постигаш целите си

Искаш ли да си успешен в това, което правиш, особено когато е свързано с постигането на по-добра физическа форма и повече самочувствие?

Научи кои са трите най-важни стъпки, които трябва да имаш предвид, за да постигнеш целта си наистина.

Виж СТЪПКА 1.

Коя е истинската причина да НЕ постигаш мечтаното тяло
Коя е истинската причина да НЕ постигаш мечтаното тяло

Мечтаеш ли да си върнеш добрата форма отпреди години?

Ако е така, най-вероятно все още пазиш поне един чифт стари дънки, макар те да са с няколко номера по-малки. И всеки път, когато стигнеш до тях в гардероба, въздишаш дълбоко и не можеш да ги изхвърлиш.

 

Открий в статията защо не го правиш и как да промениш това.

Нагласа за добри резултати
Нагласа за добри резултати

Знаеш ли, че една от най-важните предпоставки за постигане на успех във всяка част от живота, е правилната нагласа? Разбери защо нагласата е важна и как да промениш своята така, че да доведе до резултатите, които искаш в живота и бизнеса си. 

 

Виж повече.

Как емоционалният дисбаланс води до физиологични проблеми?
Как емоционалният дисбаланс води до физиологични проблеми?

Има ли пряка връзка между емоции и проблемите, които настъпват на физиологично изменение в тялото? Защо биохимията на тялото се променя и как да се справим с това?  

Психосоматични проблеми на забременяването - възможности и решения с метода Тета Хийлинг
Психосоматични проблеми на забременяването - възможности и решения с метода Тета Хийлинг

Хиляди двойки имат проблеми със забременяването и неспособността да създадат свое собствено дете. Това им пречи да изживеят живота и връзката си пълноценно и води до редица психо-емоционални и други проблеми и нерядко до социална изолация и чувство на непълноценност.

Каква е връзката между емоциите и козметичните недостатъци като целулит и акне при възрастни?
Каква е връзката между емоциите и козметичните недостатъци като целулит и акне при възрастни?

Хиляди жени имат проблем с труднолечимо, хронично акне в зряла възраст. Ако и ти си една от тях, вероятно си опитала много начини да се справиш с проблема – скъпи процедури, скъпи продукти, употреба на различни медикаменти и други, но без особен или траен резултат.

Как лесно да се откажем от захарта?
Как лесно да се откажем от захарта?Как да преодолеем тази зависимост от сладкото веднъж и завинаги
Как да се освободиш от страховете, свързани с предстоящо раждане
Как да се освободиш от страховете, свързани с предстоящо ражданеАко си жена, която планира да забременее или вече си бременна, вероятно имаш различни страхове, свързани с предстоящото раждане. Тези страхове могат да ти попречат да изживееш пълноценно не само бременността и раждането на твоето дете, но да повлияят и на живота ти след това.
Как да намерим време за спорт?
Как да намерим време за спорт?
Започването всъщност е иницииране на някакво действие в правилната посока. Хората погрешно смятат, че мотивацията поражда действие. Това, което пропускат обаче е, че често действието поражда мотивация, а тя поражда друго действие.

Научи как да се справиш с това.
Как да отслабна с лекота
Как да отслабна с лекота
Ако много пъти досега си се опитвала да подобриш своята визия и да постигнеш тялото, за което мечтаеш, но все не успяваш, вероятно дълбоко в себе си криеш несигурност относно това коя ще бъдеш ти, ако най-накрая постигнеш целта си. И точно тази несигурност те кара да отлагаш грижата за себе си отново и отново.

Виж как да се освободиш от несигурността!
Основни причини за безсънието
Основни причини за безсъниетоНеобходимостта от достатъчно сън е една от основните човешки потребности, наред с нуждата от кислород, вода и храна. Тогава защо толкова много хора се оплакват от безсъние?
11 начина да избегнете преяждането по празниците
11 начина да избегнете преяждането по празницитеВ тази статия ви предлагаме няколко съвета, които ще ви помогнат да избегнете наддаване на тегло, суха кожа и повишени нива на кръвна захар, които могат да бъдат резултат от преяждане - докато едновременно с това се наслаждавате на щастлив, здравословен празничен сезон.
10 начина да се справим със стреса покрай празниците
10 начина да се справим със стреса покрай празницитеПразниците са стресиращи за хората, за които виждането на семействата им за дълги часове е трудно поради сложни отношения.
Празниците са време, когато хората си спомнят семейството и други важни житейски събития, така че може да е трудно за хората, които са загубили близки. Цялата тази динамика може да увеличи фактора на стреса, а стресът е добре известен спусък за депресия.
Причините за възникването на автоимунните заболявания
Причините за възникването на автоимунните заболявания
Съвременната медицина смята, че автоимунните заболявания възникват, когато тялото започне да атакува само себе си. Атаката може да е насочена към щитовидната жлеза, към тънките черва, кожата, мозъка, панкреаса или други органи. Автоимунните заболявания засягат все повече хора, но има начин да се справите по-добре с тях. 

Вижте повече.
Преодолей страха от промяна
Преодолей страха от промянаВсяко начало е трудно. Понякога това може да се първите стъпки при отказване от нежелани навици. Друг път може да е замръзването на едно място, когато не знаеш как или те е страх да продължиш напред. Каквато и да е ситуацията, в която се намирате, тази ТЕС рецепта може да ви помогне да преодолеете съпротивата и да тръгнете в правилната посока.
 4 възможни физиологични причини, заради които винаги сте гладни
4 възможни физиологични причини, заради които винаги сте гладни Случвало ли ви се е да искате да спрете да ядете, а през няколко часа да си похапвате по нещо на крак?
11 причини защо консумацията на твърде много захар вреди на здравето ви
11 причини защо консумацията на твърде много захар вреди на здравето виЯденето на твърде много добавена захар може да има много отрицателни последици за здравето.
Прекомерната консумация от подсладени храни и напитки може да доведе до наддаване на тегло, проблеми с кръвната захар и повишен риск от сърдечни заболявания, наред с други опасни състояния.
5  прости правила за невероятно здраве
5 прости правила за невероятно здравеДа си здрав е маратон, а не спринт.  Това отнема време и трябва да се придържате към него цял живот.
5 начина да раздвижиш нещата
5 начина да раздвижиш нещатаАко си затънал в рутината, опитай следните няколко съвета, за да разтърсиш своето спортно ежедневие и да върнеш страстта си към спорта.
SOS- ТЕС
SOS- ТЕСИма дни, в които часовникът ви звъни и наистина трябва да ставате, но тялото ви категорично отказва да го направи.


Например предния ден сте били много натоварени, след работа сте хапнали и пийнали повече, лягате след 12, а трябва на всяка цена да станете в 6 сутринта. Събуждате се и не знаете как ще станете от леглото, защото ви боли всичко. Глава, корем, кръст, рамене, носът ви е запушен и гърлото ви дразни.
Не ми се потупва
Не ми се потупваНезависимо дали отскоро се запознали с ТЕС или практикувате отдавна, този момент несъмнено настъпва – знаете, че потупването може да ви помогне, но просто не ви се занимава. Или поне така си казвате.
Как да отслабна по-лесно с ТЕС
Как да отслабна по-лесно с ТЕС
Искаш ли да отслабнеш с няколко килограма? Мечтаеш ли за по-стройно и здраво тяло? Ако искаш да го постигнеш, първо трябва да промениш убежденията си.

Виж повече в това видео.
Тривиални ли са проблемите с гърлото и как може да си помогнете сами?
Тривиални ли са проблемите с гърлото и как може да си помогнете сами?Според Бурбо проблемите в тялото са на три нива: физическо, емоционално и умствено. Пълното освобождаване от проблема настъпва едва тогава, когато се обърне подобаващо внимание и на трите нива.
Коя ще бъда аз, ако…?
Коя ще бъда аз, ако…?Знаете ли коя сте в този момент? Знаете ли какво ще правите оттук нататък? Коя ще е следващата ви цел? Какви ще са основните ви ценности? Усещате ли несигурност в себе си?
Осигури си спокоен сън
Осигури си спокоен сънНедоспиването и безсънието са проблем за много хора, навсякъде по света. Причините за това могат да се различни, но резултатът е един и същ – трудно заспиване, будене през нощта, липса на енергия и сънливост на следващия ден.
Искам всичко сега
Искам всичко сегаВсеки ден попадаме на умни, способни и талантливи хора, които изпитват огромни затруднения да вървят напред. Една от причините за това е дълбоко вкорененото в тях схващане, че няма да успеят, ако не вложат 100 % от себе си, времето си, ресурсите си в това, което правят. И понеже в момента нямат това време, ресурси, желание, те не правят нищо. Познато ли ви звучи? 
Ограничаващи вярвания, които ти пречат да постигнеш живота, който искаш
Ограничаващи вярвания, които ти пречат да постигнеш живота, който искашЗа успешното постигане на целите са нужни ясна визия, воля, търпение и желание, но не само това. За да постигнем целите си, е необходимо да се преборим със скритите ограничаващи вярвания или убеждения, които всеки от нас носи в себе си.
95% от живота ни се управлява от подсъзнателни програми
95% от живота ни се управлява от подсъзнателни програми
95% от живота ни се управлява програми, формирани през първите първите 7 години. Възможно е да се освободим от неефективните от тях и да ги заменим с по-добри.

Вижте повече. 
Дишай нормално
Дишай нормално
Когато сме напрегнати, уплашени или под стрес, дишаме плитко и непълноценно, а правилното дишане е в основата на здравето. Един от най-лесните начини да подобрите дишането си е чрез ТЕС. 

Вижте повече. 
Освободи се от оковите на негативното мислене
Освободи се от оковите на негативното мислене
Смятате ли, че ви се случват предимно лоши неща и не можете да направите нищо, за до промените това? Често ли се замисляте за трудностите, проблемите и провалите си? ТЕС може да ви помогне. 

Вижте повече.
Как да спреш преяждането по време на път
Как да спреш преяждането по време на път
Попадали ли сте в ситуация, в която минавате покрай витрина с храна и искате да опитате всичко от нея? За някои всяко пътуване е свързано с подобни ситуации. ТЕС може да ви помогне да контролирате ненаситния си глад бързо и лесно.

Вижте повече. 
ТЕС за физическа болка
ТЕС за физическа болка
Физическата болка е симптом, че нещо не е наред в тялото и важно да й се обърне подобаващо внимание. ТЕС може да донесе съществено облекчение при наличие на физическа болка, но трябва да се изпълнява правилно.

Вижте повече.
Четиво за супер-жените (и супер-мъжете)
Четиво за супер-жените (и супер-мъжете)
Добре дошли в отбора на супер-хората. Само че не се наричате така, нали? По-скоро се наричате стресирани, неудовлетворени, бързащи, нещастни, непълноценни… Никога нищо не е достатъчно за супер-хората, те гонят съвършенството.

Вижте повече.
Как да обичаш тялото си
Как да обичаш тялото си
Тяло мое, обичам те. Дали?! За мнозина любовта към собственото тяло остава непонятна и далечна. А без да обичаме себе си, не може да обичаме другите. Можете да промените това!

Вижте повече.
Имаш ли нужда от почивка
Имаш ли нужда от почивка
Почивате ли достатъчно? На всички ни се случва да имаме нужда от почивка, но да я отказваме сами на себе. Рано или късно тялото дава знак за това чрез болка или дискофморт.


Вижте повече.
Живей без стрес
Живей без стрес
ТЕС е един от най-лесните и бързи начини за преодоляване и разтоварване от стреса. Ето една кратка рецепта, която да използвате в моментите на стрес, нервно напрежение и тревожност.


Вижте повече. 
Бърз и ефективен подход за емоционален баланс чрез работа върху тялото и психиката
Бърз и ефективен подход за емоционален баланс чрез работа върху тялото и психиката
Като терапевт имате ли нужда от бърз, научно подкрепен подход, който изцелява емоционални проблеми, чрез едновременно въздействие върху тялото и психиката?

Вижте повече.
 
Как да се освободите от страха
Как да се освободите от страха
Страхът е свързан с нашето оцеляване като вид и като индивид. Страхът е нормална човешка емоция, но лесно може да се превърне в тежко бреме. С ТЕС можете да се освободите от него лесно и ефективно. 

Вижте повече. 
Д-р Брус Липтън: Гените са контролирани от средата
Д-р Брус Липтън: Гените са контролирани от средата
Едно от най-значимите научни открития на нашето време е, че гените се контролират от средата.

Вижте повече
Основни точки на потупване при ТЕС
Основни точки на потупване при ТЕСИскате ли да разполагате с ефективен инструмент, който да можете да използвате във всяка ситуация, в която се чувствате тревожни, уплашени или разсеяни?
Искате ли да можете лесно и ефективно да се отърсите от неприятните емоции и да продължите напред?
Тогава прилагайте техниките за емоционална свобода или ТЕС.

Вижте повече. 
Как работи ТЕС
Как работи ТЕС
Животът се дължи на жизнената енергия или сила, която протича в тялото по енергийни меридиани. Когато тази енергия тече свободно и безпрепятствено, ние сме здрави и щастливи. Всяка негативна емоция или мисъл, която преживяваме има силата да блокира тази енергия и да доведе до влошаване на физическото или психическото ни състояние. ТЕС помага за преодоляване на тези блокажи. 

Вижте повече. 
Как да подобрите финансовото си състояние с ТЕС
Как да подобрите финансовото си състояние с ТЕС
Чувствате ли се притиснати до стената, когато наближи краят на месеца и трябва да плащате сметки? Не сте сами! Много хора, включително работливи, умни, интелигентни, образовани, добре подготвени хора, отворени към света и останалите, споделят същите страхове.

Вижте повече.
Как да се справите с раздялата чрез ТЕС
Как да се справите с раздялата чрез ТЕСВсеки преживява раздяла, но не всеки успява да се изправи и да продължи напред след края на връзката. ТЕС може да ви помогне да преминете през този процес по-лесно. 

Вижте повече.  
Как да се справите с депресията чрез ТЕС
Как да се справите с депресията чрез ТЕС
Депресията често се проявява в резултат на значимо събитие, настъпило в живота – раздяла, загуба на близък човек, смяна на познатата обстановка, заболяване, раждане на дете и други. Независимо от причината можете да се справите с нея. 

Вижте повече. 
5 причини да усвоите ТЕС професионално
5 причини да усвоите ТЕС професионално
Като терапевт искате ли да постигате по-добри резултати от тези, които имате в момента?
Искате ли клиентите и пациентите ви да идват при вас, защото успявате да им помогнете много по-лесно и бързо, отколкото вашите колеги?

Вижте как може да постигнете това.
Пренареждане на матрицата
Пренареждане на матрицата
Пренареждане на матрицата с ТЕС (ПМ) е метод от енергийната психология, който позволява бързо и ефективно освобождаване от травматични спомени и преживявания. За разлика от много други методи с пренареждане на матрицата не е необходимо да влизате в негативното преживяно, за да се освободите от него, и да продължите живота си с лекота.  

Вижте повече. 
Какво е ТЕС?
Какво е ТЕС?
ТЕС или техники за емоционална свобода помагат за връщане на баланса в тялото по лесен и деликатен начин. ТЕС съчетава в себе си знание от древни източни практики, съчетано с достиженията на съвременния западен свят. ТЕС е ефективен и бърз метод за помощ и самопомощ. 

Вижте повече. 
Как да спре да ви пука от другите с ТЕС
Как да спре да ви пука от другите с ТЕС
Има ли хора в обкръжението ви, които се стремите да избягвате, защото ви натоварват и ви карат да се чувствате зле? Искате ли да се справите с тази ситуация по деликатен и лесен начин чрез техниките за емоционална свобода (ТЕС)?
Вижте повече.
Д-р Брус Липтън - мислите и чувствата на майката се отпечатват върху бебето в утробата
Д-р Брус Липтън - мислите и чувствата на майката се отпечатват върху бебето в утробатаТова, което се случва по време на бременността между родителите напълно влияе върху изразяването на това дете и върху неговото бъдеще. Така че вместо да вярваме, че майката предоставя само хранителни вещества трябва да добавим този важен факт - тя предоставя информация!

Вижте повече. 
ТЕС влиза в университет във Франция
ТЕС влиза в университет във Франция
За първи път във Франция Клиничният ТЕС влиза в университета във факултета по медицина Лион-Ест като част от програмата за придобиване на университетска степен. 

Вижте повече.
Как да бъдем по-здрави и по-щастливи чрез използване на холистичен подход?
Как да бъдем по-здрави и по-щастливи чрез използване на холистичен подход?Искате ли да се чувствате по-добре и да сте в добра физическа форма като полагате малко, но редовни усилия?

Можете да го постигнете!

Вижте повече.
Какво е енергийна психология?
Какво е енергийна психология?
Енергийната психология е най-новото течение на психологията, което в последните десетилетия се развива с бързи темпове.  Тя помага за преодоляване на негативни емоции, промяна на вредни навици и нежелано поведение, в това число и безсъние, води до подобряване на собствената ефективност, успех и благополучие, усилва способностите за изпитване на щастие и радост от живота, подобрява контролът върху емоциите, начините на комуникация и приемане на другите, както и състоянието на вътрешно спокойствие и увереност. 

Вижте повече.
Възможности на енергийната психология
Възможности на енергийната психология
Енергийната психология (ЕП) набира все повече популярност, но много хора се питат дали си струва да й се доверят. Ако и вие сте сред тях, в тази статия ще разберете повече за научните доказателства за ползите от ЕП. 

Вижте повече.